Waarom je juist nu je bloembollen moet planten voor mooie bloemen in het voorjaar

De lente lijkt misschien nog ver weg, maar toch is het juist nu tijd om je bloembollen te planten. Lees hieronder drie redenen waarom je nu moet beginnen met planten!

1: De periode waarin de meeste kwekers en tuin liefhebbers hun bollen planten is tussen half september en half december. Deze periode wordt ook wel de ‘bollenplant tijd genoemd’.
Dit komt mede doordat de grond in de herfst nog vrij warm is. Zie het als een warm bedje waarin je de bollen plant, ze worden meteen aan het werk gezet.

2: In de herfst valt er veel regen. De bodem is dus veel vochtiger. Daardoor hebben je bollen minder hulp van jou nodig om goed aan te slaan. Het kost je dus veel minder tijd om je bollen te verzorgen. In de lente zul je aan weer de slag moeten met bewatering om ze te helpen groeien en overleven.

3: Plant nu en geniet later! met een beetje geluk kun je in januari al sneeuwklokjes in je tuin te zien. Daarna volgen de tulpen, narcissen, krokussen, irissen en alle andere lentebloeiers! Zo kun je al vroeg genieten van een kleurrijke tuin.

Ben jij overtuigd en wil je aan de slag met het planten van bloembollen? Volg deze stappen om ze juist te planten:

  1. Maak eerst de aarde goed los met een spade op de plaats waar de bloembollen komen. Dan is de aarde makkelijk bewerkbaar.
  2. Graaf een gat met een spade of een bollenplanter.
  3. Plant de bloembollen in het gat met de punt omhoog.
  4. Maak het gat dicht met de uitgegraven aarde en druk het wat aan.
  5. Geef wat water

Veel succes!

Share information about your brand with your customers. Describe a product, make announcements, or welcome customers to your store.