Bloemen
Amaryllis
Amaryllissen zijn prachtige bloemen die een lange en overvloedige bloei kunnen geven. Hier zijn enkele verzorgingstips voor amaryllissen.
Amaryllis kopen?
Goede keuze! Want de amaryllis is echt een topper onder de terugkerende bloemen. Het amaryllisseizoen begint in het najaar en is daarom heel erg geschikt voor decoratie tijdens de gezellige kerstmaanden. Daarom hebben wij in ons amaryllis assortiment ook speciale feestelijke pakketten met onze unieke amaryllis waxbollen. Neem zeker even een kijkje bij de mogelijkheden!
Amaryllis bloeitijd
Over het algemeen kan een amaryllis plant heel mooi bloeien in de periode van november t/m juni. Hieronder geven we wel wat handige verzorgingstips om zeker te zijn dat deze mooie plant de winter goed kan doorstaan.
Wist je dat de amaryllis vaker kan bloeien? Zodra de bloemen zijn uitgebloeid, kun je de bol gewoon behouden. Je hoeft eigenlijk helemaal niets te doen, en de natuur zijn gang laten gaan. De bol kan namelijk, in de juiste omstandigheden, voldoende energie verkrijgen om het volgende seizoen weer mooie bloemen te kweken. Een leuke verrassing dus!
Verzorgingstips voor amaryllissen
- De amaryllis heeft veel licht nodig om te groeien en te bloeien. Plaats ze bij een raam dat veel daglicht ontvangt.
- Houd de grond rond de amaryllis vochtig, maar voorkom dat de grond te nat wordt, omdat dit de wortels kan beschadigen. Laat de bovenkant van de grond tussen de bewateringen enigszins uitdrogen. Amaryllissen groeien het beste in een vruchtbare, goed doorlatende grond met een neutrale pH.
- Ook hebben amaryllissen tijdens de groei en bloei bemesting nodig. Gebruik een algemene tuinmeststof volgens de aanbevelingen op het product etiket.
- Deze bloembollen houden van een warme temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius voor de beste groei en bloei. Vermijd koude tochten en plaats de amaryllis niet in de buurt van een deur of raam waar koude luchtstromen kunnen komen.
- Amaryllissen hoeven niet gesnoeid te worden na de bloei. Laat de bladeren op de plant staan, zodat ze energie kunnen opnemen via fotosynthese en sterk genoeg zijn voor de volgende bloei.