Gratis zending vanaf 50,- binnen NL

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bloemen

Crocosmia

Geen producten gevonden

Crocosmia is een bloeiende plant die behoort tot de irisfamilie (Iridaceae). Het is bekend om zijn opvallende, scherp gekromde stengels die sierlijke, schijnend gele bloemen produceren. De bloemen verschijnen in de zomer en vroege herfst en kunnen in kleuren variëren van geel, oranje en rood.

Crocosmia is geschikt voor groei in de volle zon tot halfschaduw en heeft een voorkeur voor vruchtbare, goed doorlatende bodems. Ze zijn winterhard, u kunt ze dus na de zomer laten zitten in de grond, deze zullen komend seizoen weer bloeien.

Soorten crocosmia’s

Er zijn verschillende soorten crocosmia’s, klein en grootbloemig zoals de george davidson, emily mc kenzie. Deze planten zijn een populaire keuze voor borderbeplanting en kunnen ook in potten en bloembakken worden gekweekt. 

Crocosmia is een prachtige aanvulling op elke tuin en kunnen ook worden gebruikt in bloemstukken en boeketten voor een extra speciaal effect.

Oorsprong

Crocosmia, tevens bekend onder de naam Montbretia, is een klein geslacht in de familie Iridaceae. Crocosmia is inheems in de graslanden van de Kaapflora-regio in Zuid-Afrika. De crocosmia is overblijvend en wordt 60 tot 90 cm hoog. De bladeren zijn zwaardvormig en de bloemen geel/oranje tot rood.