Gratis zending vanaf 50,- binnen NL

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bloemen

Zomerbloeiers

Zomerbloeiers zijn er in vele soorten en kleuren. Sommige soorten plant u in het voorjaar, anderen weer vanaf april/mei, zodat u in de zomer volop kunt genieten van kleur in de tuin. Wij hebben een brede selectie aan (eenjarige) zomerbloeiers, dus neem snel in kijkje het assortiment van Bulbs4you.

Zomerbloeiers kopen?

Dan bent u bij Bulbs4you aan het juiste adres! Want onze zomerbloemen geven veel kleur en gezelligheid in ieders tuin, balkon, veranda, park of huis. Het voordeel van een zomerbloeier is niet alleen kleur in de tuin, maar deze bloemen trekken ook vele soorten insecten aan zoals bijen en vlinders. U krijgt hiervoor een echte levendige tuin wat bijdraagt aan een gezond ecosysteem.

Ontdek de mooie dahlia

Een echte Bollenstreekse zomerbloeier is natuurlijk de dahlia. Deze veelzijdige en kleurrijke bloem is zowel geschikt om te planten in uw tuin, als in een mooi boeket om te geven. Dahlia’s zijn zeer decoratief en geven echt het gevoel van de zomer. Kies uit onze brede collectie aan dahlia’s en plant ze in het voorjaar zodat ze genoeg tijd hebben om in de (na)zomer te bloeien. Sommigen kunnen zelfs tot diep in het najaar in bloei staan!

Eenjarige zomerbloeiers

Zomerbloeiers zijn eenjarige planten. Dat betekent dat ze in de periode van de lente tot en met het najaar voor opvallende bloei kunnen zorgen. Tegen het einde van het jaar kunt u het beste deze eenjarige planten verwijderen, zodat u weer ruimte maakt voor nieuwe planten. Zomerbloeiers hebben over het algemeen niet veel verzorging nodig, slechts voldoende water. Ze houden uiteraard ervan om in het zonlicht te staan en kunnen niet goed tegen de vorst.

freesia dubbel mix zomerbloeiers

Verschillende soorten bloembollen die in de zomer bloeien

De meest bekende soorten zijn de Oriental en Aziatische lelies. Ze hebben grote, opvallende bloemen in verschillende kleuren, waaronder wit, roze, oranje en rood. Maar wij hebben ook de volgende soorten:

  • Gladiolen, dit zijn opvallende bloemen met grote, smalle bladeren en stengels met bloemen die in verschillende kleuren kunnen variëren;
  • Dahlia’s, zoals vermeld hierboven, deze hebben verschillende bloemvormen en kleuren, waaronder ball dahlia, dinnerplate dahlia, decoratieve dahlia, en de anemone dahlia;
  • Freesias, zij hebben opvallende, gekleurde bloemen en bladeren die in verschillende kleuren kunnen variëren, waaronder roze, rood, wit, paars en geel. Perfect voor de zomermaanden!

Het is belangrijk om te onthouden dat de bloeitijden van deze bloembollen kunnen variëren afhankelijk van de klimaatomstandigheden en de specifieke soort die u plant.

Meer weten over zomerbloeiers? Stel gerust uw vraag aan Bulbs4you door een e-mail te sturen naar info@bulbs4you.nl.