Gratis zending vanaf 50,- binnen NL

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bloemen

Aquilegia

Aquilegia, ook wel bekend als akelei, is een bloeiende plant die behoort tot de ranonkelenfamilie (Ranunculaceae). Het is bekend om zijn opvallende, trompetvormige bloemen die verschijnen in een verscheidenheid aan kleuren, waaronder wit, geel, roze, paars en blauw. De bloemen verschijnen in de lente en vroege zomer.

Kenmerken akelei

Akelei groeit het best in volle zon tot halfschaduw en heeft een voorkeur voor vruchtbare, goed doorlatende bodems. Het is een vaste plant  die zich elk jaar verder verspreid door zaad en uitlopers.

U kunt deze het beste planten in het late najaar of in het vroege voorjaar. De bloemen verschijnen in de lente en vroege zomer. Wij verkopen mooie grote bare rooted akelei planten, zoals de akelei Ruby port, akelei Nora barlow, akelei White barlow, akelei Crimson star en de Alpina. Ook verkopen we deze als mix, zodat u van alle kleuren een schitterende plant krijgt.

Akelei is een populaire keuze voor borderbeplanting en rotsbeplanting, en kunnen ook in potten en bloembakken worden gekweekt. Het is een prachtige aanvulling op elke tuin en kan ook worden gebruikt in bloemstukken en boeketten voor een extra speciaal effect.