Gratis zending vanaf 50,- binnen NL

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bloemen

Pioenrozen

Vaste planten zijn meerjarige planten die tijdens de winter boven de grond afsterven. Maar onder de grond bereiden ze zich alweer voor op het voorjaar. Ze hebben als het ware hun eigen winterslaap. Ieder voorjaar vormen vaste planten weer nieuwe stengels, bladeren, bloemen en zaden. U kunt dus elk jaar weer volop genieten van deze veelzijdige planten!

Vaste planten kopen?

Bij Bulbs4you kiezen we zorgvuldig de beste kwaliteit vaste planten uit. U vindt dan alleen maar de allerbeste soorten in ons assortiment. Denk aan de populaire geranium, of de stijlvolle en kleurrijke echinacea. Voor welke vaste plant u ook kiest, u kunt ieder jaar weer volop van ze genieten vanaf het voorjaar.

Meerjarige bloemen

Er zijn veel vaste planten soorten, maar ze hebben allen gemeen dat ze meerjarige bloemen hebben. Waar de zomerbloeiers bijvoorbeeld slechts één gedeelte van het jaar volop in bloei staan, komen vaste planten het jaar erop weer uit de grond. Het is de ultieme plant voor diegene die niet veel tuinier ervaring heeft.

astilbe xxl mix vaste planten

Veelzijdige vaste planten

Vaste planten geven het hele jaar door veel tuinplezier. En u kunt ook gerust variëren met verschillende soorten. Zo zijn er bijvoorbeeld exemplaren die een lekkere geur afgeven, waar anderen juist insecten lokken (zoals zomerbloeiers). Andere vaste planten zijn juist weer zeer geschikt als snijbloem. Hierdoor zijn deze planten zeer veelzijdig en hebben ze meerdere praktische functies.

Tips voor bij het planten

Hier geven wij u alvast wat handige tips voor bij het planten van vaste planten:

  • Bepaal als eerste de stijl van uw tuin. Bent u op zoek naar een formele tuin, een wilde bloementuin of een zen-tuin? Dit helpt bij het maken van keuzes over welke soorten planten u wilt gebruiken.
  • Overweeg de groeiomstandigheden waaronder uw planten zullen groeien, zoals de hoeveelheid zon, schaduw, water en bodemtype. Kies planten die geschikt zijn voor deze omstandigheden.
  • In het seizoen waarin u uw tuin beplant kiest u de planten uit, die bloeien tijdens dit seizoen. Dit zorgt voor een prachtige en afwisselende bloemenpracht in uw tuin.
  • Werk met hoogte en textuur door hoge planten te gebruiken als achtergrond en lage planten te gebruiken voor de voorgrond. Dit creëert diepte en interesse in uw tuin.
  • Maak gebruik van kleur door verschillende kleuren bloemen, bladeren en stengels te gebruiken in uw tuin. Probeer kleuren te combineren die goed bij elkaar passen om een harmonieuze uitstraling te creëren.
  • Houd rekening met het onderhoud van uw tuin bij het maken van keuzes over de soorten planten die u wilt gebruiken. Sommige planten hebben veel verzorging nodig, terwijl andere weinig onderhoud nodig hebben.

Meer weten over vaste planten? Stel gerust uw vraag aan Bulbs4you door een e-mail te sturen naar info@bulbs4you.nl.