Gratis zending vanaf 50,- binnen NL

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bloemen

Tulipa

Tulpen (Tulipa) zijn prachtige bloemen en behoren tot de meest geliefde en bekendste bloembollen ter wereld. Ze zijn afkomstig uit Turkije en werden in de 16e eeuw naar Nederland gebracht, waar ze enorm populair werden en uiteindelijk een belangrijk symbool van het land werden.

Tulpen kopen? Bekijk ons ruime assortiment

De tulp is onlosmakelijk verbonden met Nederland, en daarom een must-have in je tuin! Bij Bulbs4you hebben we vele soorten tulpen in het assortiment. Tulpen zijn een prachtige aanvulling op tuinen, bloembedden en landschappen. Met hun brede scala aan kleuren en variëteiten kunnen ze een levendig en kleurrijk schouwspel creëren in het voorjaar en een symbool zijn van vernieuwing en schoonheid.

veld met tulpen tulipa

Kenmerken van tulpen

Tulpen hebben unieke bloemvormen met zes bloemblaadjes. Ze variëren in grootte, vorm en kleur, waardoor er een breed scala aan tulpenvariëteiten is om uit te kiezen.

  • Kleuren tulp: tulpen zijn er in bijna elke kleur van de regenboog, behalve echt blauw. Populaire kleuren zijn rood, geel, roze, oranje, paars en wit. Er zijn ook tweekleurige en meerkleurige variëteiten beschikbaar.
  • Bloeitijd tulp: tulpen bloeien meestal in het voorjaar, afhankelijk van de variëteit en de locatie. In veel delen van de wereld zijn ze een teken van het begin van de lente.
  • Vaste planten: tulpen zijn over het algemeen vaste planten, wat betekent dat ze jaar na jaar terugkomen, mits ze goed worden verzorgd. Hoewel sommige variëteiten na verloop van tijd kunnen verzwakken en minder opvallend kunnen worden.
  • Tulpen planten: ze worden meestal in de herfst geplant voordat de vorst begint. Ze hebben een periode van koude nodig om goed te kunnen groeien en bloeien in het voorjaar.
  • Populaire soorten: enkele populaire tulpenvariëteiten zijn ‘Happy Generation’, ‘Apricot Impression’, ‘Exotic Parrot’, ‘Estella Rijnveld’, ‘Golddust’ en ‘Ballerina’.

 

Ontdek onze botanische tulpen

Botanische tulpen, ook wel bekend als wilde tulpen, zijn een groep van tulpensoorten die van nature voorkomen in meerdere delen van de wereld. Dit in tegenstelling tot de hybride tulpen die vaak worden gekweekt in tuinen en als snijbloemen. De botanische tulp is in principe een voorouder van de moderne hybride tulp. Ze hebben meestal kleinere bloemen en zijn vaak lager groeiend dan de grote, opvallende hybride tulpen.

Dat betekent echter niet dat botanische tulpen minder mooi zijn! Ze zijn een populaire keuze voor tuiniers of tulpen liefhebbers die een echte natuurlijke uitstraling willen hebben in de tuin. Ze zijn ook nog eens erg weerbaar en kunnen vrijwel overal groeien.

 

Feitjes over de tulipa

In de 17e eeuw was er een periode in Nederland bekend als de “Tulpenmanie,” waarbij tulpenbollen exorbitante prijzen bereikten en speculatie over de tulpenmarkt plaatsvond. Dit wordt beschouwd als een van de eerste economische bubbels in de geschiedenis.

De tulp is het nationale symbool van Nederland en wordt sterk geassocieerd met het land en zijn cultuur. Ze zijn veelvuldig terug te zien in de Hollandse geschiedenis. Zo werden tulpenbollen veel gegeten tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland toen voedsel schaars was.

Tulpen hebben de eigenschap om te blijven groeien, zelfs nadat ze zijn afgesneden en in een vaas met water zijn geplaatst. Ze kunnen zelfs enkele centimeters per dag groeien!

 

Veelgestelde vragen over de tulp

Wanneer bloeien tulpen?

Tulpen zijn echte lentebloeiers. Ze bloeien in het voorjaar, met name tussen de maanden maart en mei. Ze creëren prachtige kleuren in de lente en doen dus de winterdepressie helemaal vergeten!

Wanneer tulpen planten?

De tulipe dient u in het najaar te planten, van september t/m december. Denk eraan ze vóór de eerste vorst in de grond te planten, omdat ze de echte kou nodig hebben voor de groei. In het komende voorjaar heb je dan prachtige tulpen in de tuin.

Wat te doen met uitgebloeide tulpen?

Laat het loof van de tulp helemaal afsterven. Hierdoor blijven er nog belangrijke voedingsstoffen in de grond, voor komend jaar. Zodra het loof geel en afgestorven is, moet je deze uit de grond halen.

Meer vragen over onze tulpencollectie? Stuur gerust een mail naar info@bulbs4you!