Gratis zending vanaf 50,- binnen NL

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bloemen

Ranunculus

Ranunculus asiaticus, de Perzische boterbloem, is een soort boterbloem afkomstig uit het oostelijke Middellandse Zeegebied in het zuidwesten van Azië, Zuidoost-Europa en Noordoost-Afrika. Het is een kruidachtige vaste plant die tot 40 cm hoog wordt, met enkelvoudige of vertakte stengels.

Hoe moet ik mijn ranonkel bollen planten?

Graaf gaten en plant de ranonkelbollen 2 centimeter diep en 10 tot 15cm uit elkaar. Plaats uw ranonkel in het plantgat met de wortels naar beneden.

Waar moet ik mijn ranonkel bollen planten?

Ranonkel heeft de volle zon nodig. Hij zal schaduw in de ochtend tolereren, maar heeft de volle zon in de middag nodig om te bloeien. In geval van twijfel: geef uw Ranonkel meer zon!

Wanneer planten en bloeitijd

Plant ze in april/mei op een zonnige beschutte plaats en voedselrijke, goed water doorlatende grond. Leg voor het planten de knollen een nachtje in lauw water.

Het snijden van de ranonkel

Het snijden van ranonkel brengt u meer bloemen vanaf de bloeiperiode. Wanneer Ranonkels in bloei staan, aarzel dan niet om de bloemen af te snijden voor bloemstukken. Hoe meer u snijdt, hoe meer bloemen de ranonkel zal produceren, dus maak er het beste van!

Wanneer de bloeiperiode voor het seizoen is afgelopen, snij het loof dan niet af maar laat het zitten. De bladeren nemen nog zonlicht op, wat zal voorzien in voedsel voor de bloei van volgend jaar. Bewater als nodig is tijdens de actieve groeiperiode. Ranonkel wordt liever niet bewaterd als hij in rust is.

Als de zomer tot een einde komt, zal het ranonkelblad geel worden en afsterven en gaat de plant in rust. Op dat moment kan het loof worden verwijderd. Uw ranonkel zal een paar maanden rust nemen voordat hij aan de nieuwe groeicyclus begint.