Gratis zending vanaf 50,- binnen NL

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bloemen

Narcissus

Narcissen (Narcissus), ook wel paasbloemen genoemd, zijn prachtige bloembollen die bekend staan om hun opvallende gele bloemen en zoete geur. Ze behoren tot de meest geliefde en populaire voorjaarsbloeiers. 

Narcissen kopen? Ontdek ons grote assortiment

De narcis geeft prachtige lichte kleuren en geeft warmte aan iedere tuin in het voorjaar. Daarom zijn ze zo populair als bloem om in de lente te hebben. Bij Bulbs4you kunt u kiezen uit een ruim assortiment aan narcissen, voornamelijk in de kleuren wit, geel en oranje. Deze lentebloeiers kunt u gewoonweg niet missen in de tuin!

Bestel nu uw narcissen en betaal geen verzendkosten boven de € 50,-! Binnen twee werkdagen worden de narcis bollen naar u verstuurd en kunt u ze planten in de tuin.

narcissen kopen narcissus

Kenmerken narcissen

Hier zijn enkele kenmerken en interessante feiten over narcissen:

  • Bloemvorm: Narcissen hebben vaak een trompetvormige bloem met zes bloemblaadjes (tepals) omringd door een krans van drie buitenste bloembladen. Er zijn echter verschillende variëteiten en hybriden, dus de bloemvorm kan variëren.
  • Kleuren narcissen: Hoewel geel de meest voorkomende kleur is voor narcissen, zijn ze ook verkrijgbaar in andere tinten zoals wit, oranje, roze en zelfs tweekleurige variëteiten.
  • Bloeitijd narcissen : Narcissen bloeien meestal in het voorjaar, afhankelijk van de variëteit en de locatie. Ze zijn vaak een van de eerste bloemen die tevoorschijn komen na de winter en kondigen het begin van het voorjaar aan.
  • Geur narcissen: Veel narcissen hebben een heerlijke zoete geur, vooral wanneer ze in grotere aantallen worden geplant en hun geurige aroma zich verspreidt.
  • Vaste planten: Narcissen zijn over het algemeen vaste planten en komen elk jaar terug als ze goed worden verzorgd. Ze vermenigvuldigen zich vaak door middel van natuurlijke vermeerdering.
  • Narcissen planten: Narcissen worden meestal in de herfst geplant, net als andere bloembollen, zodat ze voldoende tijd hebben om wortels te ontwikkelen voordat de bloei begint in het voorjaar.

 

Veelgestelde vragen over de narcissus

Wanneer narcissen planten?

De beste tijd om narcissen in de grond te stoppen is tussen september en december, voor de eerste vorst. Hierdoor krijgen de wortels genoeg groeitijd en ben je verzekerd van prachtige kleuren in de lente.

Wanneer bloeien narcissen?

De lente begint pas bij de bloei van de narcis. Ze komen vaak als één van de eerste lentebloeiers uit, van februari t/m mei ongeveer. Dit hangt natuurlijk van de locatie en de omstandigheden af.

Wat te doen met uitgebloeide narcissen?

Om ervoor te zorgen dat de Narcissus ook volgende jaar kan bloeien dient u het loof in de grond te laten zitten, tenzij deze geel verkleurd is. Dan is het tijd om hem eruit te halen. In principe moeten narcissen het komende jaar opnieuw kunnen bloeien, mits er goed voor wordt gezorgd!

Heeft u meer vragen over onze narcissen collectie? Stuur uw vraag gerust naar info@bulbs4you.nl!