Gratis zending vanaf 50,- binnen NL

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bloemen

Crocus

Crocus is een geslacht van bolbloemen dat bekend staat om zijn opvallende, kleurrijke bloemen en kleine formaat. Botanisch gezien zijn Crocus bloemen herbaceous perennials, wat betekent dat ze elk jaar opnieuw groeien uit een ondergrondse bol.

Kenmerken crocus

De bloemen van de crocus verschijnen in het vroege voorjaar en zijn een van de eerste tekenen van het naderende voorjaar. Crocussen hebben kleine, slanke bladeren en talloze kleine, cup-achtige bloemen die komen in verschillende kleuren, waaronder wit, geel, oranje, paars en blauw. Ze zijn een populaire keuze voor rocktuinen, borderbeplanting en zijn zeer geschikt voor natuurlijke beplanting.

Crocus grootbloemig

De Crocus grootbloemig, ook wel bekend als de tuin-crocus, is een soort uit het geslacht Crocus. Deze soort wordt gekenmerkt door grotere bloemen dan andere Crocus soorten en heeft kleuren die variëren van wit, geel, paars en blauw. 

De grootbloemige crocus heeft grotere bloemen en is daardoor een opvallender aanblik in de tuin. Het zijn vroege zomerbloeiers en zijn een goede aanvulling op borderbeplanting en rocktuinen.

Ze zijn gemakkelijk te verzorgen en eisen weinig aandacht. Plant ze op een zonnige plek en in goed doorlatende grond en geef ze voldoende water, vooral tijdens droge periodes. Snoei verwelkte bloemen regelmatig om de plant er netjes uit te laten zien en te voorkomen dat de groei verzwakt.

Planttips crocus

Hierbij wat tips voor bij het planten van crocussen:

  • Crocussen hebben een plek nodig in volle zon of halfschaduw en vochtige, goed doorlatende grond.
  • Plant de bollen op een diepte van ongeveer twee keer de grootte van de bol.
  • Maak gaten op de juiste diepte, ongeveer 10 cm uit elkaar.
  • Plaats ze voorzichtig in de gaten en bedek ze met aarde.
  • Geef de nieuwe planten voldoende water om ze te helpen wortelen.
  • Snoei verwelkte bloemen regelmatig om te voorkomen dat de plant uitgeput raakt en om te voorkomen dat de groei verzwakt.
  • Het is belangrijk om te onthouden dat crocus bollen het beste geplant  kunnen worden in het najaar, zodat ze tijd hebben om wortel te schieten en kracht op te bouwen voor de volgende bloemperiode.