Gratis zending vanaf 50,- binnen NL

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Bloemen

Anemone

De anemoon (Anemone) is een uitbundige en lang bloeiende vaste plant. Er zijn meer dan 120 verschillende soorten anemonen die sterk verschillen in groeihoogte en bloeitijd.

Anemonen zijn veel voorkomende mooie (vaste) planten die behoren tot de Ranunculaceae (Ranonkelfamilie). Meestal heeft de anemoon vlezige stengels en fijngelobde bladeren. De bloei komt meestal in de lente en zomer, maar er zijn ook een aantal soorten die bloeien in de herfst. Deze soorten worden herfstanemoon genoemd.

De bloemen van deze opgaande hoge herfstanemonen zijn meestal komvormig en staan solitair. Er zijn er ook soorten die in kleine volle trossen bloeien. De meeste soorten Anemonen doen het goed in normale tot humusrijke tuingrond op een plek in de halfschaduw.

Welke soorten anemoon?

De lage soorten bloeien meestal in het voorjaar en trekken zich na de bloei terug in de grond om het volgend voorjaar weer met meerdere bloemen tevoorschijn te komen. De hoge soorten Anemone bloeien meestal in de nazomer en herfst en zijn op veel plaatsen in te zetten. De Anemone sylvestris is een lage vaste plant die het liefst in de zon en halfschaduw staat.

De bloei van deze anemoon is in de periode mei t/m juli met prachtige witte bloemen. De uiteindelijke hoogte van deze anemoon is ongeveer 30 cm, dat maakt deze vaste plant zeer geschikt als bodembedekker. Lage Anemonen zijn goed toe te passen onder struiken of tussen hoger wordende vaste planten en heesters. Combineer de anemoon bijvoorbeeld met Hosta’sRhodondendrons en Varens.

Hoe anemone verzorgen?

Dek de Anemoon de eerste winter na het aanplanten wel even af want een jonge anemoon kan niet goed tegen de vorst. De volgende jaren hoeft dat niet weer. De Anemone sylvestrisAnemone nemorosa (bosanemoon) en de Anemone hupehensis staan het liefst op een wat beschutte plek in de halfschaduw ( tot zelfs schaduw). De hogere en laatbloeiende soorten sterven in het najaar helemaal af. Snoei ze pas in het voorjaar af om invriezen van de plant te voorkomen.